1. Lumina in diferite zone ale casei
  2. Mobilarea cu lumina in living

Mobileaza cu lumina camera de zi sau camera de familie.

Atunci cind proiectati un plan de iluminat pentru camera de zi trebuie avut in vedere varietatea de activitati care au loc aici.

Va trebui sa includeti lumina generala pentru intretinere si privit la televizor, lumina de lucru pentru citit cit si lumina de accent pentru tablouri, plante si detalii arhitecturale.

Semineele din caramida aparenta sau piatra pot fi decorate cu spoturi ascunse in tavan.Pentru a atrage atentia asupra semineului se pot pune aplice stinga si dreapta pentru a da lumina generala in living.

Pentru citit este nevoie de lumina de lucru care trebuie sa vina din spatele cititorului. Acest lucru se poate realiza plasind o lampa de masa sau un lampadar in partea stinga sau dreapta a scaunului de citit. Marginea de jos a abatjourului trebuie sa fie la nivelul ochilor sau mai jos pentru a nu se vedea sursa de lumina.

Picturile pot fi luminate cu surse de lumina de voltaj mic cu tungsten-halogen. Aceste lampi pentru tablouri inprastie o lumina alba si stralucitoare pe fata picturii.

Plantele de casa pot fi aduse in atentie prind folosirea unei lumini ascunse in spatele ei si directionata spre tavan. Aceasta lumina are un efect dramatic creat de umbrele lasate de planta pe perete.

Barul trebuie luminat cu lumina ascunsa, spoturi sau pandantive cu voltaj mic pentru a creea o atmosfera de intimitate a zonei.

Rafturile de sticla si sticlaria pot fi accentuate cu doua spoturi reglabile ascunse. Folosirea surselor de lumina de voltaj mic cu tungsten-halogen va emite o lumina alba si stralucitoare pentru a oferi stralucire sticlariei.

TV, Jocuri video si computere necesita un nivel de iluminare scazut care sa nu creeze reflectii in ochii privitorului.Lampi miniaturale pot fi instalate sub raft pentru a genera o lumina generala si de accent.

Mesele de joc necesita o lumina stralucitoare pozitionata deasupra capului. Pandantive cu abatjour cu becuri incandescente sau eficiente economic reprezinta o solutie buna.

 in categoria  din stilul