1. Istoria noastra

Istoria noastra.

Totul a inceput in anul 1966 cu prilejul Bienalei de Arta Decorativa, acolo unde arhitectul Florian Dumitriu expune primele sale modele de corpuri de iluminat custom made. Apoi au urmat alte expozitii organizate de Uniunea Artistilor Plastici, iar juriul organizator a ales designul domnului arhitect Dumitriu pentru a reprezenta artele decorative in domeniu.

In anul 1974 devine membru al Uninii Artistilor Plastici si tot in acel an alaturi de un grup de artisti realizeaza candelabrele monumentale de la Teatrul National din Bucuresti.

1977 - Initiaza productia de componente din cristal pentru candelabre in Romania cu prilejul proiectarii candelabrelor necesare restaurarii Cazinoului din Sinaia lucrare pentru care primeste premiul Uniunii Arhitectilor.

1977-1984 - Deseneaza corpurile de iluminat si conduce realizarea acestora pentru restaurarea palatelor Peles, Pelisor, Foisor din Sinaia, Ghica din Bucuresti precum si ambasadele Romaniei din Germania, Brazilia, Grecia, China.

1984-1989 - Conduce proiectarea si urmareste realizarea tuturor corpurilor de iluminat monumentale amplasate in palatul Cotroceni si Palatul Parlamentului (Casa Republicii). Militeaza pentru introducerea in Romania a notiunii de "DESIGN" si a profesiei de designer, profesie necunoscuta de regimul comunist.

In anul 1990 pune bazele fabricii personale de corpuri de iluminat "F.D.Stil" la conducerea careia se alatura in 1996 fiul sau arhitectul Dan Dumitriu actualmente director general.

Pentru a sprijini diversitatea in design din anul 2001 introducem un sistem soft unic de urmarire a lantului de productie de la faza de proiect pana la livrarea produsului finit, asigurand astfel o imbunatatire continua a calitatii, acesta devenind un mod de lucru pentru angajati si pentru firma.

In 2002 in cadrul firmei incepe proiectarea si executia candelabrelor pentru spatiile neterminate din Palatul Parlamentului unde se realizeaza si Sala Senatului una dintre cele mai frumoase sali din aceasta cladire.

In anii 2003 - 2006 se continua realizarea iluminatului pentru restul saloanelor oficiale din cadrul Senatului Romaniei. imbinarea intre un design unic si o calitate desavarsita ne reprezinta si peste hotare realizand proiecte pentru resedinte si pentru spatii publice in orasul New York.

Cea mai reprezentativa cladire pentru comunitea de design din Manhattan, cladirea "D&D - Decoration and Design" are acum pe fatada ei lampadare decorative din alama masiva desenate si manufacturate de noi.

In anul 2007 F.D.Stil este agreata in cadrul unui amplu proiect de restaurare a Bancii Nationale a Romaniei - sediul central, in vederea proiectarii si realizarii tuturor corpurilor de iluminat ornamentale adecvate stilistic acestei cladiri monumentale edificata la finele secolului 19 in stil Renastere Franceza si Baroc. Lucrarea de proiectare si executie se desfasoara pana in anul 2010 si se finalizeaza cu zeci de candelabre si aplice monumentale din alama si cristal.

2010 - 2012 candelabrele unicat FD.Stil decoreaza muzee, monumente istorice, cladiri oficiale si resedinte din Europa. Dupa o lunga colaborare, firma primeste distinctia de "partener recomandat" din partea companiei Swarovski.

2013-2014 Odata cu solutile noi stabile de iluminat cu led FDS intra si in spatiile de birou ale firmelor multinationale unde instaleaza solutii custom made pentru un iluminat spectaculos care scoate in evidenta valoriile beneficiarului. Spatiile astfel mobilate cu lumina au o personalitate puternica si creaza o legatura mult mai strinsa intre cultura firmelor si angajati.

Astazi dupa mai mult de 40 de ani de experienta acumulata si peste 2.600 de proiecte executate stim exact solutia pentru proiectul dumneavoastra si suntem siguri ca aceasta este cea mai buna.

 in categoria  din stilul